Зустріч з Богданом Тодчуком, СЗШ№3

Зустріч з Богданом Тодчуком
В актовій залі СЗШ 3 м.Трускавець відбулася тепла та камерна зустріч з киянином Богданом Тодчуком. Зібралися ті, яким не байдужа є тема творення музичних інструментів.
Чи не кожен юнак (у віці 14-16 років) мріє власноруч зробити улюблений інструмент.
У переважній більшості фінал простий – купують готовий інструмент. А в випадку пана Богдана – вийшла цікава історія з продовженням.
Зустріч в школі організували Denis Shilenko , родом з Покровська, який нині працює в СЗШ 3, і в Трускавці загалом реалізував вже чимало вдалих проєктів, та Ганна Іваночко , вчитель польської мови згаданої школи, яка одночасно працює доценткою кафедри зарубіжної літератури та полоністики в Ддпу Ім. Івана Франка .
Першу Майстерку пан Богдан провів у лютому для студентів Музичного фахового коледжу імені Василя Барвінського та учнів школи педагогічної практики завдяки Андрій Боженський . Після зустрічі, на яку була запрошена і я (дякую Марія Гев) , підійшли спільно з п. Денисом та Miron Mikron до п.Богдана і запропонували схожу майстерку провести для учнів однієї з Трускавецьких шкіл.
У Трускавці п.Богдан розповів про своє зацікавлення (за освітою він фізик, за фахом – айтішник), і про те, як у нього народився задум творити музичні дива з деревини, яку знаходить під рукою.
Скажемо відверто, у своїй розмові пан Богдан часто називав прізвища фантастів. Справді, автор не лише читає фантастичну літературу, а й робить фантастичні речі, бо деревина у руках майстра-віртуоза таки отримує нове життя – у вигляді музичного інструменту.
Присутні мали змогу зіграти на музичному інструменті (гітара травел) і задати свої запитання. Особливо активними в цьому плані були фахівці музичної справи Михайло Стець та Yarek Baran .
Майкеру, який без перебільшення причетний до творення мистецтва, побажали в подальшому творити нові інструменти і організовувати схожі майстерки.
У подарунок розробнику гітар учні школи (одинадцятикласники Любомир Закутинський , Владислав Шукель та дев’ятикласниця Наталія Білоус) зіграли свої улюблені мелодії ️🎶🎸
Дякуємо класним керівникам, які організували учнів для майстерки ( Ірина Даниляк , Іванна Родіонова , Світлана Наум , Леся Павелкевич )
За світлини дякуємо Yarek Foto
За туристичну екскурсію Трускавцем для гостя дякуємо Denis Shilekko.
    Поширити: