Нове обладнання

Нове обладнання допомагатиме учням СЗШ№3 здобувати освіту в умовах змішаного навчання
СЗШ 3 м.Трускавець закупила комплект для змішаного навчання сім в одному. Інтерактивний дисплей, комп’ютерний модуль, мобільна стійка на коліщатках, вебкамера, програмне забезпечення для інтерактивних уроків, 3D програмне забезпечення, що йде в комплекті дозволить учням і вчителям проводити уроки та дозвіллєві заняття ще більш інтерактивно, доступно та цікаво.
Щоб отримати сучасне обладнання школа пройшла чимало підготовчих етапів. «Це спільна ініціатива нашої дружньої шкільної родини про яку ми заявили напередодні 30-річчя нашого навчального закладу (вересень 2022 р). Ми хотіли, щоб у реалізації цього проєкту взяли участь усі друзі нашої школи, вчителі, діти та випускники, адже ми живемо у час, коли формат змішаного навчання вимагає пошуку нових технічних засобів для його реалізації, а для цього потрібна підтримка», – розповідає директор СЗШ №3 Ігор Лецюк.
Тож офіційним ініціатором закупівлі нової техніки став Благодійний фонд розвитку СЗШ №3, на онлайн-платформі якого було оголошено збір коштів під назвою «До мрії залишилось». Насамперед відшукали гідну пропозицію на ринку від британського виробника. Техніка якісна та надійна, про що свідчили чисельні відгуки всіх хто користується таким обладнанням у вищих навчальних закладах Києва та Львова, різних відомств і міністерств. Слід зазначити, що обладнання було одним із ключових елементів незреалізованого у 2022 році проєкті з придбання лабораторії для змішаного навчання, який переміг на конкурсі обласних мікропроєктів. Тоді б частину коштів на закупівлю техніки школа отримала з обласного бюджету, а частину – зібрала б (відповідно до умов конкурсу). Через оголошений у країні воєнний стан всі програми фінансування «поставили на паузу», втім адміністрація школи від мрії не відмовилась.
«Ця нова панель має понад 4500 різноманітних 3D моделей, від атомного реактора, двигуна внутрішнього згорання і до ядра. Все це можна розглядати, вивчати будову та процеси. Це дуже потужний інструмент для навчання і його дидактичний потенціал ще потрібно вивчати», – зазначає Ігор Лецюк.
Не дивно, що такий проєкт був всебічно підтриманий і невдовзі загальна сума донатів становила необхідні 199,7 тисячі гривень. Найбільше посприяли батьки учнів, але й самі школярі внесли свою лепту. Впродовж різдвяних свят, вони активно колядували і збирались вертепом, так зібрали 4000 грн. Сьогодні екран помістили в актовому залі, аби всі могли подивитись та спробувати її в роботі. Оскільки ця панель є мобільною і на ній можна вивчати як точні науки, так і гуманітарні, то кожен вчитель матиме можливість скористатись усіма перевагами такого комплексу для ведення уроків зі свого предмета. Також монітор будуть використовувати як платформу для проведення інтелектуальних ігор, змагань та інших івентів.
Поширити: