Святкування Дня Народження Уляни Кравченко.

  У рамках святкування Дня народження Уляни Кравченко бібліотекар Марія Горічко підготувала круглий стіл для учнів 8-Б класу на тему “Треба боротися за свою індивідуальність”.

 Марія Йосипівна наголосила на основних біографічних віхах поетки з Галичини, цитувала чимало віршів, лейтмотивом яких була любов до дітей, любов до квітів. Своє захоплення квітами Кравченко порівнювала з риболовлею Франка. А ще п.Марія згадувала про приязні стосунки чи нерозділене кохання між Уляною Кравченко та Іваном Франком.
Про що ще йшлося на заході?
Про вегетаріанство, про стиль без фальбанки , про природню красу, про улюблені чорно-білі барви, про проведення уроків просто неба, про квітковий годинник тощо.
Учні 10-б класу декламували одну з поезій.
  Учитель зарубіжної літератури Писанчин Ольга прочитала власний вірш про Уляну Кравченко, а вчитель іноземної мови Іваночко Ганна зупинилася на листуванні між Франком та Кравченко.
  Гостями літературного свята були також заступник директора з виховної роботи Стець Михайло та голова об’єднання вчителів української мови та літератури Трускавецької ТГ Хованець Ірина.
Дякуємо Марії Йосипівні за вдалий захід.

Поширити: