5 травня 2023 року в актовій залі СЗШ №3 м. Трускавця відбувся авторський творчий вечір «Поезія і Пісня – два крила» доценток Дрогобицького державного педагогічного університету імені І. Франка Галини Стець та Світлани Кишакевич.

   5 травня 2023 року в актовій залі СЗШ №3 м. Трускавця відбувся авторський творчий вечір «Поезія і Пісня – два крила» доценток Дрогобицького державного педагогічного університету імені І. Франка Галини Стець та Світлани Кишакевич. Ініціатором та організатором проведення заходу виступила «спеціаліст вищої категорії», «учитель-методист» української мови та літератури Леся Кравчук. Якість музичного супроводу забезпечив заступник директора з виховної роботи Михайло Стець.
   Доцентки презентували навчально-методичні посібники «Пісенний репертуар для дітей середнього шкільного віку» та «Вокальні твори для молодших школярів». Світлана Кишакевич представила свої збірки поезій «Любові крила», «Музика Слова», «Камертон», дитячу поему «Роксолана», а також анонсувала вихід нових збірок, а саме: «Дякую Тобі», поеми «Спаситель» (про життя Ісуса Христа) та дитячої збірочки «Як на світі любо жить», присвяченої синові Юрчику.
   Варто зазначити, що це був не просто концерт, це був щирий та зворушливий діалог з глядачем, під час якого Галина Стець та Світлана Кишакевич співали, читали вірші, ділилися думками про свою творчість, у якій пісня тісно переплелася з поетичним словом. Філософія людських стосунків, краса природи рідного краю, патріотичне виховання молоді – це ті питання, які обговорювалися у рамках заходу.
Доцентки з вдячністю згадували про педагогів, які були дотичні до їхнього професійного зростання. Це Леся Кравчук, Оксана та Петро Баняси, Світлана Наум, Омелян Леськів , Антоніна Ярчук, В’ячеслав Умнов.
Особливої ліричності творчому вечору додало майстерне виконання учнями пісень та декламування віршів з представлених навчально-методичних посібників й поетичних збірок. За ініціативи Світлани Кишакевич та Галини Стець було організовано благодійний продаж книг з їхнього творчого доробку. Усі зібрані кошти модератор заходу Леся Кравчук передасть на потреби ЗСУ.

Поширити: