В День Героїв у Трускавці освятили меморіальну таблицю в честь воїна Романа Жука

В День Героїв у Трускавці освятили меморіальну таблицю в честь воїна Романа Жука
23 травня Україна відзначає День Героїв. В цей день вшановуємо всіх тих, хто віддав життя за волю та незалежність України, зокрема і новітніх Героїв московсько-української війни. Серед них – і воїн-трускавчанин Роман Жук, котрий загинув 21 січня 2023 року під Бахмутом у віці 30 років.
В рідній СЗШ №3 м. Трускавця Романа Жука вшанували пам’ятною дошкою, відкриття якої відбулося сьогодні, 23 травня, в День Героїв. Меморіальна таблиця знаходиться поруч з таблицею, присвяченому іншому Герою – Андрію Шіхту, котрий був однокласником Романа Жука і загинув ще в часи АТО, в 2015 році.
Освятив таблицю та відслужив панахиду отець Василь Копичин. Він влади міста на віче виступили в.о. міського голови Трускавця Олексій Балицький та секретар міської ради Наталія Пономаренко, а від школи – директор СЗШ №3 Ігор Лецюк та класна керівничка воїна-Героя Леся Кравчук. У всіх виступах лунала подяка на адресу батьків Романа Володимира та Галини Жуків за те, що виховали такого порядного сина-патріота, котрий ні на мить не вагався, а пішов захищати всіх нас. Відтепер його світлу постать вшановуватиме кожен, хто йде до школи, адже Герої не вмирають, а живуть до того часу, допоки пам’ять про них живе у людських серцях.
Меморіальна таблиця в честь воїна-Героя Романа Жука виготовлена за кошти меценатів Ігоря Табачинського, Юрія Марківа та Миколи Капка.
Поширити: